Company karma, begejstring & engagement 2

Christian Stadil, Ejer og Adm. direktør for THORNICO Gruppen.

Den gode leder har selv haft hænderne i møget og kæmpet sine kampe

De fleste forbinder Christian Stadil med hummel og har oplevet ham som rådgiver og serie-investor i tv-programmet ”Løvens hule” på TV 2. Men Christian Stadil er meget mere end dét. Udover at kunne skrive virksomhedsejer og -stifter, direktør, forfatter og adjungeret professor ved CBS på visitkortet, er han far til tre. Kommende ægtemand. Og så er han Adm. direktør for og ejer af konglomeratet, THORNICO. Og selvom det er THORNICO, der gør det muligt at fortælle denne historie, er det ikke kun Christian, vi har sat stævne. I dag er det lige så meget Alice Brunsø, CEO for MÄT, og Henrik Pedersen, VP for Lactosan Sanovo Ingredient Group, der byder indenfor.

Vi har taget turen til Odense. Til hjertet af Fyn, hvor THORNICO
Gruppens hovedkontor for Food Technology har til huse. Vi er på besøg hos SANOVO TECHNOLOGY GROUP. En virksomhed, som beskæftiger sig med fødevareteknologi primært relateret til æg. Her skal vi møde Christian Stadil, Alice Brunsø og Henrik Pedersen til en åbenhjertig samtale om fremsynet ledelse blandt andet baseret på forretningsfilosofien Company Karma. Om at kombinere det at skabe værdi med det at gøre en forskel. Og så får vi et indblik i THORNICO Gruppens seneste skud på stammen – virksomheden MÄT.

Kæmpe fynsk turn-around

Ud over at være en af verdens største virksomheder inden for maskinel udvikling til forarbejdning af æg markerer SANOVO
TECHNOLOGY GROUP sig ved at være én af de virksomheder på Fyn, der i nyere tid har gennemgået den absolut største og mest markante økonomiske turn-around:

”I 2013 slog vi et kæmpe hul i jorden med et underskud på 125 millioner kroner,” fortæller Christian Stadil. ”Herefter er det på tre år lykkedes Michael Midskov, vores CEO, og hans team at vende økonomien og i dag præstere et trecifret millionbeløb i overskud. I kølvandet på den voldsomme turn-around udmærker SANOVO TECHNOLOGY GROUP sig ydermere ved pt. at være den hurtigst voksende virksomhed i THORNICO. Det betyder rent faktisk, at vi her i Odense har en virksomhed, som er vækstet med 42 % på toplinjen fra 2014 til 2015 – og som har vækstet bundlinjen så markant, at vi ligger i indeks 310 fra 2014 til 2015. Og i år bliver det endnu større! Her i 2016 forventer vi at ramme en omsætning på over én milliard kroner, hvor mere end 10 % kommer til at tale sit tydelige sprog på bundlinjen,” smiler Christian.

 Hvorfor Fyn? 

 ”Pt. er de fynske virksomheder blandt de allermest spændende,” påpeger Christian. Han fortsætter: ”I forhold til vækst og i forhold til den indtjening, som LACTOSAN i Ringe blandt andet mønstrer, er der en meget stærk sammenhængskraft mellem dét, at vi er på Fyn, og den udvikling, vi oplever i erhvervslivet i forhold til fødevareteknologi. Vi er meget stolte af at være en del af fynsk erhvervsliv. Og kronen på værket kom da også til os sidste år (2015), da vi i hummel-regi skrev kontrakt med OB. For første gang i hummels historie sponsorerer vi nu Øens hold med spillertøj,” griner Christian.

Mød MÄT

Selvom THORNICO oftest opkøber og fusionerer med andre virksomheder, afholder det ikke Christian fra at udvikle nyt fra bunden og prøve kræfter med helt nye food eventyr sammen med sin kæreste, Alice Brunsø, Henrik Pedersen og Sofie Bentzen. Det driftige firkløver har skabt et helt nyt medlem af THORNICO familien: nemlig MÄT. Her er MÄT tæt forbundet til THORNICOs fødevareenhed LACTOSAN-SANOVO INGREDIENTS GROUP, som blandt andre tæller Kinas største æg-produktvirksomhed, OVODAN.

”I en årrække løber der faktisk to parallelle spor, der, når de mødes, munder ud i, at vi lader starten gå for MÄT. Det ene spor udspringer af et bestyrelsesmøde med Henrik, hvor vi taler om, hvilke tiltag vi kunne igangsætte for at nå en bedre placering i værdikæden og tjene mere på vores produkter. Vi drøfter, om vi skal tilføre andre sub-produkter til vores forarbejdning af æg? Om vi skal bevæge os B2C? – En målgruppe og et marked vi ellers ALDRIG har berørt i vores fødevaredivision. Disse samtaler forløber over en årrække, før strategien er på plads,” fortæller Christian.

Henrik supplerer: ”Vores bevæggrund for et nyt tiltag er også at skabe en endnu bedre synergi mellem alle selskaber i THORNICO. Som synergiskabende grundpiller løber der 3 strømme på tværs af alle virksomheder i koncernen, som alle er lige vigtige. Her er omdrejningspunktet for vores mind-set rodfæstet i Company Karma filosofien. I IT. Og i Do different i måde at tænke kreativitet og innovation på. Og med Christians mangeårige erfaring med B2C i form af go-to-market, branding, positionering, salg og forretningsudvikling, burde vi kunne flytte noget af hans viden over på food samtidig med, at vi fremmer synergien og nytænkningen internt i koncernen.”

Parallelt med Christian og Henriks tanker om forretnings­udvikling har Alice altid haft stor interesse for de nyeste sundhedstrends og går meget op i, at familien får en sund og næringsrig kost:
”Sofie og jeg har længe eksperimenteret med, hvordan vi får oparbejdet en mere proteinrig kost,” fortæller Alice Brunsø, CEO for MÄT. ”Samtidig bemærkede vi, at ægget blev clearet i forhold til at påvirke dit kolesterol negativt. Ægget vandt mere og mere frem som proteinkilde. Og protein fra netop æg adskiller sig fra andre proteinkilder ved at have en næsten 100 % optagelighed i kroppen. Det betyder, at en protein­rig kost baseret på æg er en af de eneste bevislige metoder til et langvarigt og sundt vægttab.”

Virksomheder i Tietgenbyen

Mangler dit logo på listen? Skriv en besked til os og vi får det sat ind!

Har du spørgsmål?

Ønsker du at høre mere om køb af grund i TietgenByen, har du spørgsmål eller vil du blot høre mere er du velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål?