10 skarpe til Harald Tokerød!

Om øget åbenhed, digital transformation & do’s and don’ts på sociale medier

 

01

Hvad handler den digitale transformation om?

Digital transformation er grundlæggende en omstilling til den digitale tidsalder, vi er midt i. "Digital" er ikke en afdeling. Det er ét sted i virksomheden. Det er en kompetence. Om det så er salg, marketing, HR eller ledelse. I dag bør det digitale være en naturlig integreret del af såvel virksomhedens som medarbejdernes funktioner og hverdag. Dér er vi ikke endnu. Den digitale transformation er først fuldendt den dag, din virksomhed og medarbejdere udelukkende arbejder ud fra et digitalt mindset. Hvor det digitale bliver mere end dét, vi i øvrigt lige skal huske.


02

Hvorfor er sociale medier og digital tilstedeværelse blevet omdrejningspunktet for dit professionelle virke? 

- Med en forkærlighed for gadgets og alt digitalt, hoppede jeg med på vognen da de forskellige sociale medier så dagens lys tilbage i 2006. Her opstod min interesse for at bruge medierne som kanaler til forretningsudvikling. I starten kiggede jeg bare med fra side­linjen, hvor jeg ret hurtigt bed mærke i, hvordan virksomheder fuldstændigt glemmer deres dagsorden, når de indtager sociale medier som Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.
For mange handlede online tilstedeværelse udelukkende om konkurrencer, imens fortællinger om og fra virksomheden slet ikke kom på tale. Heller ikke i forhold til at skabe et digitalt vindue til virksomhedens produkter på en kreativ og indbydende måde. Netop derfor er det digitale landskab set fra de nyeste teknologier toppet med en god portion medmenneskelighed blevet omdrejningspunktet for min virksomhed. 

 

03 

Hvilke frustrationer bliver du mødt med, når ledere og bestyrelser skal i gang med at øge gennemsigtigheden, styrke kommunikation og forfølge en åben ledelsesstil?

At miste kontrollen er en kæmpe frustration for mange virksomheder. At gå fra en kontrolleret kultur til én, hvor intet kan kontrolleres, er en frustration for virksomheder, der i dag hverken kan kontrollere deres medarbejdere eller kommunikation.
Åbenheden genererer et pres. Sagen om whistleblower, Edward Snowden, er et klokkeklart eksempel på, at fortrolige dokumenter ikke længere er fortrolige i ordets simple betydning. Online får alt materiale sit eget ukontrollerbare liv. Et liv, du hverken kan censurere eller slukke for. Det eneste, du kan gøre, er at påvirke det, der bliver sagt og skrevet om dig og din virksomhed ved at prioritere at være på forkant, øge gennemsigtigheden og i det hele taget forfølge en åben ledelsesstil.

 

04

Hvilke do’s and don’ts skal vi forholde os til, når vi taler om nye politikker på sociale medier? 

Hvert medie har sine normer for do’s and don’ts. Twitter er kendt som et medie, hvor tonen bærer tydeligt præg af god karma og kærlighed. Hvor du støtter op om andre i bedste pay-it-forward stil frem for udelukkende at sælge egne budskaber. Omvendt er det på LinkedIn langt mere legalt at sælge egne budskaber og kommunikere hardcore business.

Ligegyldigt hvilket medie, din virksomhed vælger at være aktivt tilstede på, er det første du skal gøre at sætte dig ind i normen – kulturen – på det enkelte medie. Det er vigtigt, at I i virksomheden forholder jer til, hvordan I passer ind i kulturen. Og så handler det om at være social og ville dialogen. Det ligger i ordene, og det er virkelig et don’t, hvis din virksomhed kun er på sociale medier for at tale om sig selv og pushe egne budskaber. På den måde vinder du aldrig terræn.

Et andet don’t handler om at slette negative opslag. Bliver din virksomhed kritiseret offentligt online, er det bedste, du kan gøre, at forholde dig til budskabet og agere aktivt i forhold til det for netop at undgå, at en Shitstorm blæser op. Lad aldrig hverken klager eller positive henvendelser hænge i luften.

Et do, jeg ser vinde frem, handler om at begrænse sig. Det handler om at være aktiv og dialogskabende på de sociale medier, virksomheden har ressourcer til at overskue. Hellere vælge at være aktiv på ét medie end at være halvhjertet tilstede på syv. Et halvhjertet engagement lønner sig heller ikke i forhold til dine placeringer på Google. 
 

05

Sociale medier har skabt nye spilleregler for virksomheders professionelle kommunikation med omverdenen. Hvordan oplever du, at virksomheder imødekommer spillereglerne?

Jeg er optimistisk i den udvikling, der finder sted lige nu, hvor flere og flere virksomheder er begyndt at tage deres sociale tilstede­værelse alvorligt og betragter den som en givtig del af deres strategiske fundament.

I de første år med sociale medier havde mange virksomheder en social profil og mente alene af den grund, at de var socialt til stede. De dyrkede ikke dialogen og imødekom sjældent de forbrugere, der gerne ville i kontakt. I dag ser billedet heldigvis anderledes ud. En del virksomheder har endda flyttet både kundeservice og salgsafdeling ud til forbrugerne på de sociale medier. Her høster de frugten af at være direkte tilgængelige og klar på at afdække forbrugernes behov for dialog og service – ligesom de også har de allerbedste muligheder for at så de spæde frø, når det handler om at skabe helt nye behov hos forbrugerne. 
 

08  

Hvad går de virksomheder glip af, der hverken prioriterer digital åbenhed, gennemsigtighed eller tilstedeværelse på social media?

Virksomheder, der fravælger en digitale åbenhed, går glip af både kunde- og markedsindsigt. De går glip af den viden, du får, når du følger med i de dialoger, der bæres frem af en digital åbenhed.
Måske byder kunder og samarbejdspartnere endda ind med tiltag, du kan bruge i produkt- eller forretningsudvikling? Du fanger bare ikke informationerne, når du ikke er tilstede. Spørg dig selv, hvornår du kommer så tæt på markedet? Hvornår du får den indsigt?


Jo, en stor del af den digitale gennemsigtighed er baseret på iscene­sættelse, Nuding og manipulering. Du skaber selv det udtryk og fortæller selv de historier, du gerne vil. Som virksomhed har du muligheden for at selviscenesætte dig, som du vil. Du slår tonen an, når du gerne vil have dine målgrupper til at interagere med din virksomhed, dit produkt eller brand. Om musikken så bliver en succes eller ej afhænger i høj grad af samspillet med dine modtagere. Prioriterer du ikke åbenheden, bliver du hverken set eller hørt.

 

09  

Forstår virksomheder, hvad et engagement på sociale medier kan gøre for deres synlighed og åbenhed i forhold til målgrupperne?  

Jeg oplever, at de virksomheder, der forstår at skabe engagement og som forstår, hvad sociale medier kan gøre for virksomhedens synlighed og åbenhed i forhold til målgrupperne, slet ikke kan undvære medierne. Mens virksomheder uden erfaring ikke kan forstå, hvorfor de overhovedet bør være der. 

I min optik skal et engagement på sociale medier ses i et strategisk perspektiv, hvor det handler om: 

  1. At definere hvad det er, du vil have ud af din sociale tilstede­værelse. Definér virksomhedens mål.
  2. At igangsætte og investere i medierne. Både i tid og i annoncering.
  3. At måle på, hvad du reelt får ud af at være dér. Hvad din ROI er? 

Måler du ikke på dine sociale aktiviteter, vil du aldrig kunne beregne ROI på dine investeringer. Du vil ikke kunne retfærdiggøre dine sociale aktiviteter. Du kan sagtens have en fornemmelse for, hvad dine aktiviteter kaster af sig, men det er trods alt tallene, der taler det tydeligste sprog.  

”De færreste virksomheder har defineret et mål for deres tilstedeværelse på sociale medier. De har ikke defineret, hvad det er, de gerne vil have tilbage for de ressourcer, de bruger på at være dér. De måler derfor heller ikke på deres sociale engagement, hvilket
er en stor fejl!

 

10

Hvad er dit bedste råd til virksomheder, der ikke har forstået, hvor vigtigt det er at være synlig og nærværende online?

Mit bedste råd er at blive synlig og nærværende online på et oplyst grundlag. Kontakt dine kunder og beslægtede virksomheder i branchen for at få et indblik i, hvad der virker og hvad, der ikke gør.

Dernæst er det vigtigt at prøve den digitale tilstedeværelse af i små steps. Lav en målsætning målrettet et medie, hvor I ved, jeres primære målgruppe er aktiv. Hvor I spår værdiskabelse. Prøv mediet af en i given periode via en koordineret indsats – og evaluer

 

Setting.defaulttrue
Setting.templateDesigns/2015-tietgenbyen/paragraph/full-width-section.cshtml
ParapgraphContainerSort1
ParagraphContainerSort1
ParagraphContainerCount1
ParagraphContainerIsFirstTrue
ParagraphContainerIsLastTrue
TemplateImageColumns0
ParagraphText
ParagraphImageHAlignleft
ParagraphImageVAligntop
ParagraphHeaderHvad handler den digitale transformation om?
ParagraphID287
ParagraphPageID41
ParagraphGlobalID0
ParagraphContainerarticles
ParagraphImageClean
ParagraphImageLinkClean
ParagraphImageLinkAlt
ParagraphImageLinkTarget
ParagraphImageText
Item.ParagraphNameHvad handler den digitale transformation om?
Item.SystemNameFullscreenSlide
Item.Id.SystemNameId
Item.Id.NameId
Item.Id.TypeText
Item.Id.IsRequiredFalse
Item.Id181
Item.Id.Value181
Item.Field.FirstFalse
Item.Field.LastTrue
Item.Sort.SystemNameSort
Item.Sort.NameSort
Item.Sort.TypeText
Item.Sort.IsRequiredFalse
Item.Sort2
Item.Sort.Value2
Item.ItemInstanceType.SystemNameItemInstanceType
Item.ItemInstanceType.NameItemInstanceType
Item.ItemInstanceType.TypeText
Item.ItemInstanceType.IsRequiredFalse
Item.ItemInstanceType
Item.ItemInstanceType.Value
Item.Bue.SystemNameBue
Item.Bue.NameBue
Item.Bue.TypeCheckbox
Item.Bue.IsRequiredFalse
Item.BueFalse
Item.Bue.ValueFalse
Item.KunBillede.SystemNameKunBillede
Item.KunBillede.Namekun billede
Item.KunBillede.TypeCheckbox
Item.KunBillede.IsRequiredFalse
Item.KunBilledeFalse
Item.KunBillede.ValueFalse
Item.Format.SystemNameFormat
Item.Format.NameStort tekst
Item.Format.TypeDropdown list
Item.Format.IsRequiredFalse
Item.Format
Item.Format.Value
Item.Baggrundsfarve.SystemNameBaggrundsfarve
Item.Baggrundsfarve.NameBaggrundsfarve
Item.Baggrundsfarve.TypeRadio button list
Item.Baggrundsfarve.IsRequiredFalse
Item.Baggrundsfarvewhite
Item.Baggrundsfarve.Valuewhite
Item.Overskrift.SystemNameOverskrift
Item.Overskrift.NameOverskrift
Item.Overskrift.TypeText
Item.Overskrift.IsRequiredFalse
Item.Overskrift
Item.Overskrift.Value
Item.Br_dtekst.SystemNameBr_dtekst
Item.Br_dtekst.NameBrødtekst
Item.Br_dtekst.TypeRich text
Item.Br_dtekst.IsRequiredFalse
Item.Br_dtekst<p><img style="width: 100%;margin: 0 auto;" src="/Files/Images/artikler/fremsyn_5/03-10-skarpe-til-Harald-Tokeroed/Harald-Tokeraad.jpg" alt="" />&nbsp;</p> <h1 class="h1">01</h1> <h2 class="h2">Hvad handler den digitale transformation om?</h2> <p>Digital transformation er grundl&aelig;ggende en omstilling til den digitale tidsalder, vi er midt i. &quot;Digital&quot; er ikke en afdeling. Det er &eacute;t sted i virksomheden. Det er en kompetence. Om det s&aring; er salg, marketing, HR eller ledelse. I dag b&oslash;r det digitale v&aelig;re en naturlig integreret del af s&aring;vel virksomhedens som medarbejdernes funktioner og hverdag. D&eacute;r er vi ikke endnu. Den digitale transformation er f&oslash;rst fuldendt den dag, din virksomhed og medarbejdere udelukkende arbejder ud fra et digitalt mindset. Hvor det digitale bliver mere end d&eacute;t, vi i &oslash;vrigt lige skal huske.</p> <br /> <h1 class="h1">02</h1> <h2 class="h2">Hvorfor er sociale medier og digital tilstedev&aelig;relse&nbsp;blevet omdrejningspunktet for dit professionelle virke?&nbsp;</h2> <p>- Med en fork&aelig;rlighed for gadgets og alt digitalt, hoppede jeg med p&aring; vognen da de forskellige sociale medier s&aring; dagens lys tilbage i 2006. Her opstod min interesse for at bruge medierne som kanaler til forretningsudvikling. I starten kiggede jeg bare med fra side&shy;linjen, hvor jeg ret hurtigt bed m&aelig;rke i, hvordan virksomheder fuldst&aelig;ndigt glemmer deres dagsorden, n&aring;r de indtager sociale medier som Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.<br /> For mange handlede online tilstedev&aelig;relse udelukkende om konkurrencer, imens fort&aelig;llinger om og fra virksomheden slet ikke kom p&aring; tale. Heller ikke i forhold til at skabe et digitalt vindue til virksomhedens produkter p&aring; en kreativ og indbydende m&aring;de. Netop derfor er det digitale landskab set fra de nyeste teknologier toppet med en god portion medmenneskelighed blevet omdrejningspunktet for min virksomhed.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">03&nbsp;</h1> <h2 class="h2">Hvilke frustrationer bliver du m&oslash;dt med, n&aring;r ledere og bestyrelser skal i gang med at &oslash;ge gennemsigtigheden, styrke kommunikation og forf&oslash;lge en &aring;ben ledelsesstil?</h2> <p>At miste kontrollen er en k&aelig;mpe frustration for mange virksomheder. At g&aring; fra en kontrolleret kultur til &eacute;n, hvor intet kan kontrolleres, er en frustration for virksomheder, der i dag hverken kan kontrollere deres medarbejdere eller kommunikation.<br /> &Aring;benheden genererer et pres. Sagen om whistleblower, Edward Snowden, er et klokkeklart eksempel p&aring;, at fortrolige dokumenter ikke l&aelig;ngere er fortrolige i ordets simple betydning. Online f&aring;r alt materiale sit eget ukontrollerbare liv. Et liv, du hverken kan censurere eller slukke for. Det eneste, du kan g&oslash;re, er at p&aring;virke det, der bliver sagt og skrevet om dig og din virksomhed ved at prioritere at v&aelig;re p&aring; forkant, &oslash;ge gennemsigtigheden og i det hele taget forf&oslash;lge en &aring;ben ledelsesstil.</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">04</h1> <h2 class="h2">Hvilke do&rsquo;s and don&rsquo;ts skal vi forholde os til, n&aring;r vi taler om nye politikker p&aring; sociale medier?&nbsp;</h2> <p>Hvert medie har sine normer for do&rsquo;s and don&rsquo;ts. Twitter er kendt som et medie, hvor tonen b&aelig;rer tydeligt pr&aelig;g af god karma og k&aelig;rlighed. Hvor du st&oslash;tter op om andre i bedste pay-it-forward stil frem for udelukkende at s&aelig;lge egne budskaber. Omvendt er det p&aring; LinkedIn langt mere legalt at s&aelig;lge egne budskaber og kommunikere hardcore business.<br /> <br /> Ligegyldigt hvilket medie, din virksomhed v&aelig;lger at v&aelig;re aktivt tilstede p&aring;, er det f&oslash;rste du skal g&oslash;re at s&aelig;tte dig ind i normen &ndash; kulturen &ndash; p&aring; det enkelte medie. Det er vigtigt, at I i virksomheden forholder jer til, hvordan I passer ind i kulturen. Og s&aring; handler det om at v&aelig;re social og ville dialogen. Det ligger i ordene, og det er virkelig et don&rsquo;t, hvis din virksomhed kun er p&aring; sociale medier for at tale om sig selv og pushe egne budskaber. P&aring; den m&aring;de vinder du aldrig terr&aelig;n.<br /> <br /> Et andet don&rsquo;t handler om at slette negative opslag. Bliver din virksomhed kritiseret offentligt online, er det bedste, du kan g&oslash;re, at forholde dig til budskabet og agere aktivt i forhold til det for netop at undg&aring;, at en Shitstorm bl&aelig;ser op. Lad aldrig hverken klager eller positive henvendelser h&aelig;nge i luften.<br /> <br /> Et do, jeg ser vinde frem, handler om at begr&aelig;nse sig. Det handler om at v&aelig;re aktiv og dialogskabende p&aring; de sociale medier, virksomheden har ressourcer til at overskue. Hellere v&aelig;lge at v&aelig;re aktiv p&aring; &eacute;t medie end at v&aelig;re halvhjertet tilstede p&aring; syv. Et halvhjertet engagement l&oslash;nner sig heller ikke i forhold til dine placeringer p&aring; Google.&nbsp;<br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">05</h1> <h2 class="h2">Sociale medier har skabt nye spilleregler for virksomheders professionelle kommunikation med omverdenen.&nbsp;Hvordan oplever du, at virksomheder im&oslash;dekommer spillereglerne?</h2> <p>Jeg er optimistisk i den udvikling, der finder sted lige nu, hvor flere og flere virksomheder er begyndt at tage deres sociale tilstede&shy;v&aelig;relse alvorligt og betragter den som en givtig del af deres strategiske fundament.<br /> <br /> I de f&oslash;rste &aring;r med sociale medier havde mange virksomheder en social profil og mente alene af den grund, at de var socialt til stede. De dyrkede ikke dialogen og im&oslash;dekom sj&aelig;ldent de forbrugere, der gerne ville i kontakt. I dag ser billedet heldigvis anderledes ud. En del virksomheder har endda flyttet b&aring;de kundeservice og salgsafdeling ud til forbrugerne p&aring; de sociale medier. Her h&oslash;ster de frugten af at v&aelig;re direkte tilg&aelig;ngelige og klar p&aring; at afd&aelig;kke forbrugernes behov for dialog og service &ndash; ligesom de ogs&aring; har de allerbedste muligheder for at s&aring; de sp&aelig;de fr&oslash;, n&aring;r det handler om at skabe helt nye behov hos forbrugerne.&nbsp;<br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">08 &nbsp;</h1> <h2 class="h2">Hvad g&aring;r de virksomheder glip af, der hverken prioriterer digital &aring;benhed, gennemsigtighed eller tilstedev&aelig;relse p&aring; social media?</h2> <p>Virksomheder, der frav&aelig;lger en digitale &aring;benhed, g&aring;r glip af b&aring;de kunde- og markedsindsigt. De g&aring;r glip af den viden, du f&aring;r, n&aring;r du f&oslash;lger med i de dialoger, der b&aelig;res frem af en digital &aring;benhed.<br /> M&aring;ske byder kunder og samarbejdspartnere endda ind med tiltag, du kan bruge i produkt- eller forretningsudvikling? Du fanger bare ikke informationerne, n&aring;r du ikke er tilstede. Sp&oslash;rg dig selv, hvorn&aring;r du kommer s&aring; t&aelig;t p&aring; markedet? Hvorn&aring;r du f&aring;r den indsigt?</p> <p><br /> Jo, en stor del af den digitale gennemsigtighed er baseret p&aring; iscene&shy;s&aelig;ttelse, Nuding og manipulering. Du skaber selv det udtryk og fort&aelig;ller selv de historier, du gerne vil. Som virksomhed har du muligheden for at selviscenes&aelig;tte dig, som du vil. Du sl&aring;r tonen an, n&aring;r du gerne vil have dine m&aring;lgrupper til at interagere med din virksomhed, dit produkt eller brand. Om musikken s&aring; bliver en succes eller ej afh&aelig;nger i h&oslash;j grad af samspillet med dine modtagere. Prioriterer du ikke &aring;benheden, bliver du hverken set eller h&oslash;rt.</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">09 &nbsp;</h1> <h2 class="h2">Forst&aring;r virksomheder, hvad et engagement p&aring; sociale&nbsp;medier kan g&oslash;re for deres synlighed og &aring;benhed i forhold til m&aring;lgrupperne? &nbsp;</h2> <p>Jeg oplever, at de virksomheder, der forst&aring;r at skabe engagement og som forst&aring;r, hvad sociale medier kan g&oslash;re for virksomhedens synlighed og &aring;benhed i forhold til m&aring;lgrupperne, slet ikke kan undv&aelig;re medierne. Mens virksomheder uden erfaring ikke kan forst&aring;, hvorfor de overhovedet b&oslash;r v&aelig;re der.&nbsp;</p> <p>I min optik skal et engagement p&aring; sociale medier ses i et strategisk perspektiv, hvor det handler om:&nbsp;</p> <ol> <li>At definere hvad det er, du vil have ud af din sociale tilstede&shy;v&aelig;relse. Defin&eacute;r virksomhedens m&aring;l.</li> <li>At igangs&aelig;tte og investere i medierne. B&aring;de i tid og i annoncering.</li> <li>At m&aring;le p&aring;, hvad du reelt f&aring;r ud af at v&aelig;re d&eacute;r. Hvad din ROI er?&nbsp;</li> </ol> <p>M&aring;ler du ikke p&aring; dine sociale aktiviteter, vil du aldrig kunne beregne ROI p&aring; dine investeringer. Du vil ikke kunne retf&aelig;rdigg&oslash;re dine sociale aktiviteter. Du kan sagtens have en fornemmelse for, hvad dine aktiviteter kaster af sig, men det er trods alt tallene, der taler det tydeligste sprog. &nbsp;</p> <p>&rdquo;De f&aelig;rreste virksomheder har defineret et m&aring;l for deres tilstedev&aelig;relse p&aring; sociale medier. De har ikke defineret, hvad det er, de gerne vil have tilbage for de ressourcer, de bruger p&aring; at v&aelig;re d&eacute;r. De m&aring;ler derfor heller ikke p&aring; deres sociale engagement, hvilket<br /> er en stor fejl!<br /> <br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">10</h1> <h2 class="h2">Hvad er dit bedste r&aring;d til virksomheder, der ikke har forst&aring;et, hvor vigtigt det er at v&aelig;re synlig og n&aelig;rv&aelig;rende online?</h2> <p>Mit bedste r&aring;d er at blive synlig og n&aelig;rv&aelig;rende online p&aring; et oplyst grundlag. Kontakt dine kunder og besl&aelig;gtede virksomheder i branchen for at f&aring; et indblik i, hvad der virker og hvad, der ikke g&oslash;r.<br /> <br /> Dern&aelig;st er det vigtigt at pr&oslash;ve den digitale tilstedev&aelig;relse af i sm&aring; steps. Lav en m&aring;ls&aelig;tning m&aring;lrettet et medie, hvor I ved, jeres prim&aelig;re m&aring;lgruppe er aktiv. Hvor I sp&aring;r v&aelig;rdiskabelse. Pr&oslash;v mediet af en i given periode via en koordineret indsats &ndash; og evaluer</p> <p>&nbsp;</p>
Item.Br_dtekst.Value<p><img style="width: 100%;margin: 0 auto;" src="/Files/Images/artikler/fremsyn_5/03-10-skarpe-til-Harald-Tokeroed/Harald-Tokeraad.jpg" alt="" />&nbsp;</p> <h1 class="h1">01</h1> <h2 class="h2">Hvad handler den digitale transformation om?</h2> <p>Digital transformation er grundl&aelig;ggende en omstilling til den digitale tidsalder, vi er midt i. &quot;Digital&quot; er ikke en afdeling. Det er &eacute;t sted i virksomheden. Det er en kompetence. Om det s&aring; er salg, marketing, HR eller ledelse. I dag b&oslash;r det digitale v&aelig;re en naturlig integreret del af s&aring;vel virksomhedens som medarbejdernes funktioner og hverdag. D&eacute;r er vi ikke endnu. Den digitale transformation er f&oslash;rst fuldendt den dag, din virksomhed og medarbejdere udelukkende arbejder ud fra et digitalt mindset. Hvor det digitale bliver mere end d&eacute;t, vi i &oslash;vrigt lige skal huske.</p> <br /> <h1 class="h1">02</h1> <h2 class="h2">Hvorfor er sociale medier og digital tilstedev&aelig;relse&nbsp;blevet omdrejningspunktet for dit professionelle virke?&nbsp;</h2> <p>- Med en fork&aelig;rlighed for gadgets og alt digitalt, hoppede jeg med p&aring; vognen da de forskellige sociale medier s&aring; dagens lys tilbage i 2006. Her opstod min interesse for at bruge medierne som kanaler til forretningsudvikling. I starten kiggede jeg bare med fra side&shy;linjen, hvor jeg ret hurtigt bed m&aelig;rke i, hvordan virksomheder fuldst&aelig;ndigt glemmer deres dagsorden, n&aring;r de indtager sociale medier som Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.<br /> For mange handlede online tilstedev&aelig;relse udelukkende om konkurrencer, imens fort&aelig;llinger om og fra virksomheden slet ikke kom p&aring; tale. Heller ikke i forhold til at skabe et digitalt vindue til virksomhedens produkter p&aring; en kreativ og indbydende m&aring;de. Netop derfor er det digitale landskab set fra de nyeste teknologier toppet med en god portion medmenneskelighed blevet omdrejningspunktet for min virksomhed.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">03&nbsp;</h1> <h2 class="h2">Hvilke frustrationer bliver du m&oslash;dt med, n&aring;r ledere og bestyrelser skal i gang med at &oslash;ge gennemsigtigheden, styrke kommunikation og forf&oslash;lge en &aring;ben ledelsesstil?</h2> <p>At miste kontrollen er en k&aelig;mpe frustration for mange virksomheder. At g&aring; fra en kontrolleret kultur til &eacute;n, hvor intet kan kontrolleres, er en frustration for virksomheder, der i dag hverken kan kontrollere deres medarbejdere eller kommunikation.<br /> &Aring;benheden genererer et pres. Sagen om whistleblower, Edward Snowden, er et klokkeklart eksempel p&aring;, at fortrolige dokumenter ikke l&aelig;ngere er fortrolige i ordets simple betydning. Online f&aring;r alt materiale sit eget ukontrollerbare liv. Et liv, du hverken kan censurere eller slukke for. Det eneste, du kan g&oslash;re, er at p&aring;virke det, der bliver sagt og skrevet om dig og din virksomhed ved at prioritere at v&aelig;re p&aring; forkant, &oslash;ge gennemsigtigheden og i det hele taget forf&oslash;lge en &aring;ben ledelsesstil.</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">04</h1> <h2 class="h2">Hvilke do&rsquo;s and don&rsquo;ts skal vi forholde os til, n&aring;r vi taler om nye politikker p&aring; sociale medier?&nbsp;</h2> <p>Hvert medie har sine normer for do&rsquo;s and don&rsquo;ts. Twitter er kendt som et medie, hvor tonen b&aelig;rer tydeligt pr&aelig;g af god karma og k&aelig;rlighed. Hvor du st&oslash;tter op om andre i bedste pay-it-forward stil frem for udelukkende at s&aelig;lge egne budskaber. Omvendt er det p&aring; LinkedIn langt mere legalt at s&aelig;lge egne budskaber og kommunikere hardcore business.<br /> <br /> Ligegyldigt hvilket medie, din virksomhed v&aelig;lger at v&aelig;re aktivt tilstede p&aring;, er det f&oslash;rste du skal g&oslash;re at s&aelig;tte dig ind i normen &ndash; kulturen &ndash; p&aring; det enkelte medie. Det er vigtigt, at I i virksomheden forholder jer til, hvordan I passer ind i kulturen. Og s&aring; handler det om at v&aelig;re social og ville dialogen. Det ligger i ordene, og det er virkelig et don&rsquo;t, hvis din virksomhed kun er p&aring; sociale medier for at tale om sig selv og pushe egne budskaber. P&aring; den m&aring;de vinder du aldrig terr&aelig;n.<br /> <br /> Et andet don&rsquo;t handler om at slette negative opslag. Bliver din virksomhed kritiseret offentligt online, er det bedste, du kan g&oslash;re, at forholde dig til budskabet og agere aktivt i forhold til det for netop at undg&aring;, at en Shitstorm bl&aelig;ser op. Lad aldrig hverken klager eller positive henvendelser h&aelig;nge i luften.<br /> <br /> Et do, jeg ser vinde frem, handler om at begr&aelig;nse sig. Det handler om at v&aelig;re aktiv og dialogskabende p&aring; de sociale medier, virksomheden har ressourcer til at overskue. Hellere v&aelig;lge at v&aelig;re aktiv p&aring; &eacute;t medie end at v&aelig;re halvhjertet tilstede p&aring; syv. Et halvhjertet engagement l&oslash;nner sig heller ikke i forhold til dine placeringer p&aring; Google.&nbsp;<br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">05</h1> <h2 class="h2">Sociale medier har skabt nye spilleregler for virksomheders professionelle kommunikation med omverdenen.&nbsp;Hvordan oplever du, at virksomheder im&oslash;dekommer spillereglerne?</h2> <p>Jeg er optimistisk i den udvikling, der finder sted lige nu, hvor flere og flere virksomheder er begyndt at tage deres sociale tilstede&shy;v&aelig;relse alvorligt og betragter den som en givtig del af deres strategiske fundament.<br /> <br /> I de f&oslash;rste &aring;r med sociale medier havde mange virksomheder en social profil og mente alene af den grund, at de var socialt til stede. De dyrkede ikke dialogen og im&oslash;dekom sj&aelig;ldent de forbrugere, der gerne ville i kontakt. I dag ser billedet heldigvis anderledes ud. En del virksomheder har endda flyttet b&aring;de kundeservice og salgsafdeling ud til forbrugerne p&aring; de sociale medier. Her h&oslash;ster de frugten af at v&aelig;re direkte tilg&aelig;ngelige og klar p&aring; at afd&aelig;kke forbrugernes behov for dialog og service &ndash; ligesom de ogs&aring; har de allerbedste muligheder for at s&aring; de sp&aelig;de fr&oslash;, n&aring;r det handler om at skabe helt nye behov hos forbrugerne.&nbsp;<br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">08 &nbsp;</h1> <h2 class="h2">Hvad g&aring;r de virksomheder glip af, der hverken prioriterer digital &aring;benhed, gennemsigtighed eller tilstedev&aelig;relse p&aring; social media?</h2> <p>Virksomheder, der frav&aelig;lger en digitale &aring;benhed, g&aring;r glip af b&aring;de kunde- og markedsindsigt. De g&aring;r glip af den viden, du f&aring;r, n&aring;r du f&oslash;lger med i de dialoger, der b&aelig;res frem af en digital &aring;benhed.<br /> M&aring;ske byder kunder og samarbejdspartnere endda ind med tiltag, du kan bruge i produkt- eller forretningsudvikling? Du fanger bare ikke informationerne, n&aring;r du ikke er tilstede. Sp&oslash;rg dig selv, hvorn&aring;r du kommer s&aring; t&aelig;t p&aring; markedet? Hvorn&aring;r du f&aring;r den indsigt?</p> <p><br /> Jo, en stor del af den digitale gennemsigtighed er baseret p&aring; iscene&shy;s&aelig;ttelse, Nuding og manipulering. Du skaber selv det udtryk og fort&aelig;ller selv de historier, du gerne vil. Som virksomhed har du muligheden for at selviscenes&aelig;tte dig, som du vil. Du sl&aring;r tonen an, n&aring;r du gerne vil have dine m&aring;lgrupper til at interagere med din virksomhed, dit produkt eller brand. Om musikken s&aring; bliver en succes eller ej afh&aelig;nger i h&oslash;j grad af samspillet med dine modtagere. Prioriterer du ikke &aring;benheden, bliver du hverken set eller h&oslash;rt.</p> <p>&nbsp;</p> <h1 class="h1">09 &nbsp;</h1> <h2 class="h2">Forst&aring;r virksomheder, hvad et engagement p&aring; sociale&nbsp;medier kan g&oslash;re for deres synlighed og &aring;benhed i forhold til m&aring;lgrupperne? &nbsp;</h2> <p>Jeg oplever, at de virksomheder, der forst&aring;r at skabe engagement og som forst&aring;r, hvad sociale medier kan g&oslash;re for virksomhedens synlighed og &aring;benhed i forhold til m&aring;lgrupperne, slet ikke kan undv&aelig;re medierne. Mens virksomheder uden erfaring ikke kan forst&aring;, hvorfor de overhovedet b&oslash;r v&aelig;re der.&nbsp;</p> <p>I min optik skal et engagement p&aring; sociale medier ses i et strategisk perspektiv, hvor det handler om:&nbsp;</p> <ol> <li>At definere hvad det er, du vil have ud af din sociale tilstede&shy;v&aelig;relse. Defin&eacute;r virksomhedens m&aring;l.</li> <li>At igangs&aelig;tte og investere i medierne. B&aring;de i tid og i annoncering.</li> <li>At m&aring;le p&aring;, hvad du reelt f&aring;r ud af at v&aelig;re d&eacute;r. Hvad din ROI er?&nbsp;</li> </ol> <p>M&aring;ler du ikke p&aring; dine sociale aktiviteter, vil du aldrig kunne beregne ROI p&aring; dine investeringer. Du vil ikke kunne retf&aelig;rdigg&oslash;re dine sociale aktiviteter. Du kan sagtens have en fornemmelse for, hvad dine aktiviteter kaster af sig, men det er trods alt tallene, der taler det tydeligste sprog. &nbsp;</p> <p>&rdquo;De f&aelig;rreste virksomheder har defineret et m&aring;l for deres tilstedev&aelig;relse p&aring; sociale medier. De har ikke defineret, hvad det er, de gerne vil have tilbage for de ressourcer, de bruger p&aring; at v&aelig;re d&eacute;r. De m&aring;ler derfor heller ikke p&aring; deres sociale engagement, hvilket<br /> er en stor fejl!<br /> <br /> &nbsp;</p> <h1 class="h1">10</h1> <h2 class="h2">Hvad er dit bedste r&aring;d til virksomheder, der ikke har forst&aring;et, hvor vigtigt det er at v&aelig;re synlig og n&aelig;rv&aelig;rende online?</h2> <p>Mit bedste r&aring;d er at blive synlig og n&aelig;rv&aelig;rende online p&aring; et oplyst grundlag. Kontakt dine kunder og besl&aelig;gtede virksomheder i branchen for at f&aring; et indblik i, hvad der virker og hvad, der ikke g&oslash;r.<br /> <br /> Dern&aelig;st er det vigtigt at pr&oslash;ve den digitale tilstedev&aelig;relse af i sm&aring; steps. Lav en m&aring;ls&aelig;tning m&aring;lrettet et medie, hvor I ved, jeres prim&aelig;re m&aring;lgruppe er aktiv. Hvor I sp&aring;r v&aelig;rdiskabelse. Pr&oslash;v mediet af en i given periode via en koordineret indsats &ndash; og evaluer</p> <p>&nbsp;</p>
Item.Billedfil.SystemNameBilledfil
Item.Billedfil.NameBilledfil
Item.Billedfil.TypeFile
Item.Billedfil.IsRequiredFalse
Item.Billedfil
Item.Billedfil.Value
Item.Placering.SystemNamePlacering
Item.Placering.NamePlacering
Item.Placering.TypeRadio button list
Item.Placering.IsRequiredFalse
Item.Placering5
Item.Placering.Value5
Item.Billede.SystemNameBillede
Item.Billede.NameBillede
Item.Billede.TypeFile
Item.Billede.IsRequiredFalse
Item.Billede
Item.Billede.Value
Item.ParagraphHeader.SystemNameParagraphHeader
Item.ParagraphHeader.NameParagraphHeader
Item.ParagraphHeader.TypeText
Item.ParagraphHeader.IsRequiredFalse
Item.ParagraphHeaderHvad handler den digitale transformation om?
Item.ParagraphHeader.ValueHvad handler den digitale transformation om?
Global.PageId41
Global.ParagraphId287
Global.PagingPosition1
ParagraphImage
ParagraphModule
Template:DesignBaseUrl/Files/Templates/Designs/2015-tietgenbyen/
Loops
Item.Groups
Item.Fields
Item.Id.Options
Item.Sort.Options
Item.ItemInstanceType.Options
Item.Bue.Options
Item.KunBillede.Options
Item.Format.Options
Item.Baggrundsfarve.Options
Item.Overskrift.Options
Item.Br_dtekst.Options
Item.Billedfil.Options
Item.Placering.Options
Item.Billede.Options
Item.ParagraphHeader.Options

Stine Bosse om forholdet mellem mand og kvinde

Stine Bosse om forholdet mellem mand og kvinde

Interview med Niels Duedahl, CEO SE

Interview med Niels Duedahl, CEO SE

Company karma, begejstring og engagement

Company karma, begejstring og engagement

God trivsel er god bundlinje!

På besøg hos Danmarks sundeste virksomhed.

læs mere
God trivsel er god bundlinje!

Når Touren (måske) kommer forbi

Hvad vil det betyde for Odense, hvis Tour de France kommer forbi?

læs mere
Når Touren (måske) kommer forbi

Fra omklædningsrummet til direktionsgangen

Hvad tager idrætsfolk med i sportstasken, når de sætter kursen mod erhvervslivet?

læs mere
Fra omklædningsrummet til direktionsgangen

Altid brændende i troen

Hvad der sker, når hardcore business møder sportens værdier og traditioner?

læs mere
Altid brændende i troen

Hyld heltene og tag ved lære af succes

Hvordan tiltrækker, udvikler og fastholder vi de rigtige talenter til virksomheden?

læs mere
Hyld heltene og tag ved lære af succes

Lad der gå sport i arbejdet

Der er masser af inspiration at hente for virksomheder i træningslokalerne.

læs mere
Lad der gå sport i arbejdet

Kan man spinde guld på sportsstjerner?

Hvad har samarbejdet med Christiano Ronaldo betydet for JBS?

læs mere
Kan man spinde guld på sportsstjerner?

Så du den digitale dækrøg?

Estland har etableret verdens mest digitaliserede samfund.

læs mere
Så du den digitale dækrøg?

'Come Together' og få gang i væksten

Liverpool har knoklet sig ud af et image som Englands baggård med arbejdsløshed og industrielt forfald til en position som kulturelt flagskib, og det har medført en eksplosiv vækst i både erhverv, detailhandel og turisme. Læs her hvordan.

læs mere
'Come Together' og få gang i væksten

Odenses moderne eventyr handler om netværk

Prinser og prinsesser er erstattet af robotter og ildsjæle i Odense.

læs mere
Odenses moderne eventyr handler om netværk

Lakridskongen Johan Bülow

Fordelen ved at starte som iværksætter som helt ung er, at man er frygtløs.

læs mere
Lakridskongen Johan Bülow

Intelligente og nørdede apps

David Guldager fra TV2 Bep præsenterer de bedste apps og gadgets til virksomheder.

læs mere
Intelligente og nørdede apps

Jimmy Maymann Holler

Den danske CEO for verdens største internetmedie rapporterer fra New York.

læs mere
Jimmy Maymann Holler